Plumcreek Residence  This mid-century ranch house sited along a creek in west Austin was in need of light and volume. By adding a second story to the back half of the house and leaving the middle section as a double height living space, light was brought deep into the house and expanded the central volume vertically. The removal of interior walls and the use of a transparent stair system as a space divider gave a sense of horizontal expansion to the living space.   Interior Design: Paula Miller  Contractor: Jimmy Williams
       
     
BackporchJPG.jpg
       
     
Bedroom.png
       
     
Bridge.png
       
     
Dining.png
       
     
Kitchen.png
       
     
Living.png
       
     
Stair.png
       
     
Tub.png
       
     
 Plumcreek Residence  This mid-century ranch house sited along a creek in west Austin was in need of light and volume. By adding a second story to the back half of the house and leaving the middle section as a double height living space, light was brought deep into the house and expanded the central volume vertically. The removal of interior walls and the use of a transparent stair system as a space divider gave a sense of horizontal expansion to the living space.   Interior Design: Paula Miller  Contractor: Jimmy Williams
       
     

Plumcreek Residence

This mid-century ranch house sited along a creek in west Austin was in need of light and volume. By adding a second story to the back half of the house and leaving the middle section as a double height living space, light was brought deep into the house and expanded the central volume vertically. The removal of interior walls and the use of a transparent stair system as a space divider gave a sense of horizontal expansion to the living space. 

Interior Design: Paula Miller

Contractor: Jimmy Williams

BackporchJPG.jpg
       
     
Bedroom.png
       
     
Bridge.png
       
     
Dining.png
       
     
Kitchen.png
       
     
Living.png
       
     
Stair.png
       
     
Tub.png